dimecres, 23 de març de 2011

Sac de llibres vs usaritirar.com

Per Begoña Antonell

Com cada curs es continua amb el projecte sac de llibres. Permeteu-me fer un incís pels nous pares de l’escola, es tracta d’un projecte que consisteix en la reutilització dels llibres de text i de lectura durant un mínim de 4 anys i té bàsicament 3 eixos:

- Potenciar valors tant importants com són la responsabilitat i la capacitat de compartir.
- Reutilitzar, i reciclar
- Estalvi per les famílies

Aquest any s’han adquirit uns 230 exemplars nous entre llibres de text i llibres de biblioteca d’aula, els quals han estat degudament etiquetats i folrats per la Comissió de Sac de Llibres. S’han reposat, “re folrat” i inclús recompost en alguns casos extrems, uns 680 llibres aproximadament. Aquests són només una mostra de tots els llibres que any rere any aprofitem i que entre tots ens estalviem.

Volem destacar que gràcies al coneixement i l’experiència que anem adquirint totes les famílies en aquest projecte, la quantitat de llibres que hem de reconstruir anualment disminueix i des d’aquí convidem a tothom a ajudar a seguir amb aquesta tendència.

Malauradament aquest any el projecte no ha rebut la subvenció de la Generalitat de Catalunya, la qual cosa ens ha fet prendre la decisió per unanimitat de fer una aportació des de l’AMPA de manera que tots puguem continuar gaudint del sac de llibres.

M’agradaria finalitzar emfatitzant el valor educatiu d’aquest projecte. A l’època del usaritirar.com aquest projecte deu ser com una batzegada a la consciència dels nens que al principi els hi deu costar entendre però que de ben segur no és en va.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada