dimecres, 23 de març de 2011

La importància del paper dels delegats i delegades

Per Joana Barbany.

Ja fa cosa de 5 anys que des de l’AMPA es va començar a pensar en la necessitat de tenir una figura que fes de vehiculadora de les informacions entre pares i mares, AMPA i Direcció i que fos més propera a les necessitats i peculiaritats de cada grup classe.

Per aquest motiu el curs 2007 – 2008 es va crear la figura de DELEGAT (encara que seria millor parlar de “delegades” ja que les dones en representen més del 90%).

El delegat o delegada ha de fer de pont entre les famílies dels diferents cursos i l’AMPA, és a dir, n’ha de vehicular les iniciatives, transmetre i fer circular les informacions i ser el referent per tots els pares i mares. Això no treu que en casos puntuals qualsevol persona que ho vulgui pugui venir a les assemblees de l’AMPA o es pugui entrevistar amb la direcció del Centre. De la mateixa manera, les informacions o decisions que es prenen per part de la Direcció del Centre es comuniquen a l’AMPA, que a la seva vegada ho transmet als diferents delegats i delegades que cal que ho facin arribar a tots els pares i mares de les classes respectives.

Des que es va crear la figura de Delegat, una quarantena de pares i mares han assumit aquest paper… Entenem que el paper “frontissa” que juga és bàsic i molt important, i per això us animem a tots a provar-ho ni que sigui una sola vegada al llarg de l’escolarització dels vostres fills i filles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada